Klik Untuk Tawaran Hebat!

...................................................................................................

Saturday, April 21, 2012

Versus (TV9) - Minggu Kedua



Assalamualaikum & salam sejahtera~

Baru je balik dari menonton Versus secara live kat Space U8, Shah Alam. Fuh, first time tengok music band main secara live & secara dekat, kena lagi dengan sound system yang memang gila-gila mantap, memang sungguh mengujakan. Excited & sangat puas hati tengok persembahan kesemua band yang sangatlah bertenaga. Mantap!

Aku pergi dengan dua orang housemates aku, Edi & Ammar. Ammar memang dah ada kat sana since dia jadi auditor untuk keputusan Versus tu. Aku dengan Edi datang selepas kitorang habis kerja, walaupun penat, sanggup gak datang. Padahal, esok kitorang kerja jugak. Penat pun penatlah, yang penting puas hati!

Aku dengan Ammar, orang kuat MediaPrima. 

Aku dengan Edi, berlatarbelakangkan pentas Versus. Kat belakang tu pengacara, Aidid & Hunny

Inilah 20 minit pertama yang korang tengok kat TV, Battle between Hujan & 6ixth Sense. Actually 20 minit pertama tu dah direkod awal, kitorang yang ada depan stage time tu siap kena ajar lagi camna nak shout & bagi tepukan.

Lepas dah habis recording tu, kitorang lepak luar kejap. Sempatlah juga ambil gambar dengan band Parallax (Meet Uncle Hussain). Yang paling tinggi tu adalah Taja, ala, orang yang cipta 'Lagu Untukmu' tu. Diorang ni mesra gak, bagus! Owh, yang baju biru tu orang biasa-biasa je. Hehe~

Dekat bawah ni adalah gambar-gambar time live yang sebenar, tapi gambar tak clear sangat. Semua persembahan best, aku paling suka 3 persembahan, iaitu Sofazr (Hidup Sederhana -Basikal Tua-), 6ixth Sense (Warisan), dan Hujan (Toyol).

Sofazr dengan lagu Hidup Sederhana (Basikal Tua). Persembahan pembukaan yang sangat energetic! Tak sangka Sofazr boleh perform dengan mantap camtu. Well done!

Go Gerila!, band yang disertai oleh Aizat. Time ni diorang tengah dengar komen judges.

Black & Parallax dengan lagu Merisik Khabar. Memang lagu tu diubah habis. Suara Black sangat power tapi lagu yang diubah tu macam dah kurang feel, pada pendapat akulah.

Best giler tengok performance 6ixth Sense dengan lagu Warisan. Enjoy tengok si vokalis yang begitu bertenaga, dia siap melompat-lompat lagi sepanjang persembahan. Best-lah~

Hujan yang sangat perform dengan lagu Toyol. Persembahan penutup yang power! Gubahan lagu Toyol tu dah jadi macam lagu ciptaan diorang, bak kata juri. Btw, Noh Hujan memang sporting habis.

Apapun, aku cukup penat menyumbangkan suara sebagai penonton. Haha~



*Kalau nak imej lebih jelas, klik saja gambar-gambar tu.




Comments
2 Comments

2 comments:

  1. eh, ada ek?? xtaw pulak... hehehe.. dah lama xtengok tv.. hihihi...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu