Klik Untuk Tawaran Hebat!

Tuesday, September 17, 2013

Kembara Beijing 2011 - Part 2

[UNIVERSITY & EMBASSY]


Masa pergi Beijing hari tu, sempatlah rombongan kitorang melawat dua universiti dan berkunjung ke Kedutaan Malaysia kat sana. Cuma tak berpeluang bertemu kepimpinan pelajar kedua universiti tersebut atas sebab-sebab tertentu. Kalau dapat ketemu, mesti lagi bagus, dapatlah sharing something. Then, nasib baik la dapat berkunjung ke Kedutaan Malaysia, dapat tambah input sikit.



Peking University

Berpeluang masuk dan pijak kaki kat universiti terbaik dunia ni. Serius cantik!
Sehingga sekarang pun, Peking University ni masih lagi tersenarai dalam Top 50 World University Rankings. Mantap!

Tempat & suasana yang lawa & kondusif.

Rombongan kitorang, UMS 2011.

Sekitar kawasan universiti.
Aku pun tak ingat sangat, rasanya time visit kitorang tu waktu cuti diorang.



Tsinghua University

Sempat gak singgah ke universiti ni, tapi tak berpeluang masuk. So kira just macam satu persinggahan je la (ayat nak bajet sedih pulak). Tsinghua University (Qinghua University) ni pun tersenarai dalam Top 55 World University Rankings. Hurrm... Tsinghua ni pun bukan calang-calang universiti.





Embassy of Malaysia

Dalam sesi bersama Kedutaan Malaysia ni, banyak ilmu dan pengetahuan yang kitorang dapat tentang Beijing dan tersiratnya keadaan kat situ, termasuklah kelebihan Beijing & isu atau permasalahan komuniti/penduduk. Valuable knowledge!

Kedutaan Malaysia + UMS 2011

Lawa bangunan Kedutaan Malaysia ni.

Segakkan diri & smart-kan pose... Yeah!






Comments
11 Comments

11 comments:

  1. tenang nye study kat sana..mcm xsesak mane pon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtau la pulak, tenang ker x...x merasa blajar kt sana...hehe

      Delete
  2. Replies
    1. hehe...rezeki masa tu...alhamdulillah~

      Delete
  3. rombongan ke Beijing ni under programme ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. under program yg dibuat ole universiti sndiri..

      Delete
  4. this is great!hope that i have that opportunity too, maybe someday. :)

    ReplyDelete
  5. cantiknya pemandangan kat sana.. beruntung dapat jejak kaki.. :)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah...rezeki dpt mnjejak kaki ke sana... :)

    ReplyDelete
  7. mesti nyaman je kan kat sana.. =)

    sukanya dapat jejak kat tempat org..untunglaa dapat peluang mcm tu..=D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu