Klik Untuk Tawaran Hebat!

Sunday, March 18, 2012

One Piece: Smoker-Tashigi-Law



One Piece, komik nombor satu aku. Yeah! Dah lama aku tak baca, aku saja tinggalkan lama-lama supaya ia terkumpul chapter by chapter. Bila aku buka internet tadi, guess what? 9 new chapters yang aku tak baca lagi, nampak sangat aku tinggalkan lama. Lagipun busy-bah, kadang-kadang tak sempat mau baca. Apapun, aku lagi suka baca banyak chapter sekaligus, lagi best!

Aku baru download, by copy paste image je tapi belum baca lagi. Petang sikit baru baca. Apa yang aku excited time copy paste tadi, ada 3 karekter lama yang best berwajah baru dan makin STYLE! Siapa yang sentiasa follow, mesti dah tau, kan? Jom tengok bawah.


Smoker the White Hunter yang giler COOL! Makin cool pulak. Aku minat si Smoker ni since 1st dia muncul lagi, aku rasa time tu tahun 2002. Dia ni memang habis-habisan nak tangkap Luffy. Tak sabar nak tengok dia lawan Luffy sekali lagi. Yeah!!!


Tashigi yang CUTE dan nampak lebih feminin berbanding dulu. Masih setia jadi pembantu Smoker. Dia pula nak tangkap Roronoa Zoro. Walaupun berwajah seiras dengan kawan baik Zoro masa kecik, tapi Tashigi adalah rival tegar Zoro.


Macam tau-tau je pelukis One Piece ni, kan? Eiichiro Oda memang best! Dia keluarkan karekter-karekter One Piece yang aku minat sekaligus. Yang ketiga adalah Trafalgar Law, one of my fav character gak. Sebelum diorang Luffy and the geng terpisah selama 2 tahun, dia ni antara pirate captain yang Luffy jumpa. Selepas 2 tahun, tak sangka dia dah jadi ahli Shichibukai. Hurm, bagus, bagus! 


Memang excited nak tau apa yang berlaku dalam cerita One Piece nanti, sebab ramai watak lama yang muncul sekaligus!


Comments
6 Comments

6 comments:

  1. dah 4 tahun x baca one piece.. nak baca online pun, tenet lambat cam siput :(

    ReplyDelete
  2. Siyes aku peminat tegar one piece..haha

    ReplyDelete
  3. zizie: alala, siannyer...hehe~ xpe2, kalau x baca pun, x jadi ape...

    fahmi: teruskan menegarkan diri anda sbg peminat... :)

    ReplyDelete
  4. sy suke layan naruto je.1piece sket2 je layan..but not bad kan :p

    ReplyDelete
  5. dari sikit2 tu kena banyakkn...hehe~ xpe, rambut sama hitam, minat lain2.. :)

    ReplyDelete
  6. Dah lame tak bace one-piece, sejak abang tak beli dah
    terpikir gak nak bace balik online...tapi..tengoklah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu