Klik Untuk Tawaran Hebat!

Wednesday, March 7, 2012

Street Fighter X Tekken: Episode 0 to 6



Street Fighter X Tekken is one of my anticipated games for 2012. Ni adalah crossover games developed by Capcom yang menggabungkan dua top fighting games. Street Fighter is the top of 2D Fighting Game while Tekken is the top of 3D Fighting Game. Hebatkan? Aku ni memang kaki game, most of fighting games aku minat. Belasah orang dalam video game ni best, but in reality tak mampulah. Hehe~

Masa first trailer Street Fighter X Tekken ni keluar, aku memang dah 'terlompat-lompat' excited. Tekken memang aku minat, tapi Street Fighter lagi aku minat. Lagipun, Street Fighter (SF) is the first fighting game yang muncul di muka bumi ni, tahun 1987. Masa mula-mula keluar dulu, SF memang jadi satu fenomena. Siapa yang tak kenal Ryu, karate-man & the lead of SF. Mesti kenal Chun Li, kan? She is the first lady of fighting game. Actually ada je yang tak kenal, kan?


Aku follow every trailer episode untuk Street Fighter X Tekken sejak tahun lepas, one by one released. Dalam game ni, setiap karekter ada tag team & rival masing-masing. Since game ni dah nak release this month, aku saja-saja compile all the trailers in this entry. Siapa berminat, try-lah buka one by one. Graphic memang mantap!


Street Fighter X Tekken - Cinematic Trailer Episode 0
Episode 0 ni adalah permulaan segalanya
 Ryu (SF) VS Kazuya (Tekken) 
The White encounter The Black



Street Fighter X Tekken - Cinematic Trailer Episode 1
Ryu & Ken (SF) VS Kazuya & Nina (Tekken)
The Srongest Rivals VS Calculated Bloodlust



Street Fighter X Tekken - Cinematic Trailer Episode 2
Poison & Hugo (SF) VS King & Marduk (Tekken)
Pink Monster Ball VS Shocking Friendship



Street Fighter X Tekken - Cinematic Trailer Episode 3
Rufus & Zangief (SF) VS Bob & Julia (Tekken)
Super Heavyweights VS Charming and Chubby



Street Fighter X Tekken - Cinematic Trailer Episode 4
Chun Li & Cammy (SF) VS Asuka & Lili (Tekken)
Cool Beauties VS Princess and Pauper



Street Fighter X Tekken - Cinematic Trailer Episode 5
Bison & Juri (SF) VS Jin & Xiaoyu (Tekken)
Blood and Anguish VS Destined Partners



Street Fighter X Tekken - Cinematic Trailer Episode 6
Akuma (SF) VS Ogre (Tekken)



Comments
2 Comments

2 comments:

  1. bro.. tw x bile kuar yg versi PC? x sabar dow.. hehe

    ReplyDelete
  2. PC punya lambat lagi...dalam bulan 5, officially kuar 11 Mei...hehe~ sabar yer...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu