Klik Untuk Tawaran Hebat!

...................................................................................................

Friday, March 23, 2012

Sem 1 - Rumpelstiltskin



Penting untuk abadikan kenangan manis waktu study dulu. Disebabkan dulu tak aktif blogging, kali ni baru aku nak story balik kisah zaman kampus. Memori lama tu aku mau lekatkan dalam blog ni. Hehe~

So, aku cerita start from Semester 1, iaitu tahun 2008. Tadi aku belek-belek gambar time Semester 1, aku jumpa gambar pelakon-pelakon hebat. Perasan pula, kan? Bukan apa, time tu kitorang kena buat assignment acting untuk kelas BI. Kena pilih cerita dongeng, then group aku ni pilih cerita Rumpelstiltskin. Tahu tak cerita ni? Takper, aku pun tak tau sangat cerita ni.

Mula-mula kitorang buat skrip sendiri based on cerita asal, then cerita tu ubah-ubah sikitlah dengan tujuan untuk tarik minat juri-juri Oscar. Haha~ Aku perasan lagi~ After that, barulah training, tapi training dalam dua ke tiga jam je kalo tak silap. 

Ni dah lari tujuan ni, gambar pula yang lebih. Hehe~ Kertas yang bersusun tu adalah skrip kitorang 


Time dah betul-betul berlakon tu, of course-lah rasa segan, kan? Yalah, aku ni tak pandai berlakon. Ada gak kitorang rakam tapi pakai handphone je. Bawah ni pula adalah gambar after 'teater' tamat. Student lain dah balik dah, kitorang je ni yang masih 'gila' bergambar.



Inilah group aku yang ceria. Jangan heran, payung pun dijadikan aset untuk bergambar. Gambar paling bawah tu adalah lecturer kami. 


My group members:- Aku (a miller), 
                          Cyril (king), 
                                                 Naemah, (miller's daughter) 
                                            Sakinah (Rumpelstiltskin)
                             Echa (a guard)



Comments
8 Comments

8 comments:

  1. yup...campus life mmg best! :)

    ReplyDelete
  2. hahahahahahha macam aku mau jak ajak c cyril begosip balik.. haha... aku rindu dia!

    ReplyDelete
  3. aik.. komen aku kena delete ka

    ReplyDelete
  4. apa komen kau? xda aku delete2 komen ni...ada prob mgkin...

    ReplyDelete
  5. ko still simpan lg gmbo ni...hahaha..anyway tym ni mmg best!! hahha

    ReplyDelete
  6. sakinah: still simpan lg, semua gambar dr 1st sem smpai latest aku ada simpan...kenangan ba tu~ :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu