Klik Untuk Tawaran Hebat!

...................................................................................................

Sunday, March 4, 2012

Kisah 3 Mac 2012



Assalamualaikum & salam sejahtera~

Semalam (3/3/12), my housemate, Aziedi Azlan ajak pegi tengok wayang kat Pavilion KL since dia pun nak upgrade handphone kat Low Yat. So, aku dengan last minute-nya ajak my ex-coursemates & nasib baik 3 orang jadi join, SyraSuzana, & Ada. Kitorang decide untuk tonton filem This Means War, cerita romantic comedy action. Walaupun lambat masuk 10 minit, still boleh catch-up lagi cerita tu. Kenapa lambat masuk? Hah, 3 orang ladies tu sesat on the way ke Pavilion. Yela, ikut jalan baru, kan Syra? Hehe~

Sepanjang tengok movie tu, adoi memang tak boleh tahan perut. Asyik ketawa memanjang, nasib baik panggung tak pecah dengan gelak manusia dalam tu. Apapun, movie tu memang best & gila-gila lawak. 


After that, of course-lah kena isi perut yang dah kembang-kempis sepanjang tengok movie. So, kitorang yang dah lama tak jumpa ni bual-bual, tanya khabar masing-masing & mengimbau cerita-cerita lama time zaman study dulu. Haish, dah datang balik kerinduan student life. Kesian Edi terpaksa mendengar cerita & gelak kitorang semalam. Hehe~

Then, aku & Edi sampai Meru Klang dalam pukul 12.30 am gara-gara keadaan KL yang sesak. Memang sangat ngantuk time tu, kalau boleh, nak landing terus atas lantai rumah. Tapi memang malang, kitorang tak bawa kunci rumah & sorang je housemate yang ada di dalam rumah time tu, Fairuz. Ketuk-ketuk pintu & jerit-jerit adalah usaha gigih yang kami buat tengah malam tu. Tapi memang tak berbalas sebab budak tu dah mula 'bermimpi indah'. Jiran sebelah yang buka pintu. Ish, ish, ish, malu jugak~

Fikir punya fikir, ok jom panjat atap rumah. Aku tak naiklah, Edi yang pegi naik semata-mata kejutkan si Fairuz ni. Akhirnya, mestilah happy ending, kan? Fairuz berjaya dikejutkan dari 'membuat peta' & buka pintu untuk kitorang. Nasib baik yang tukang panjat ni pun selamat. Kiranya Edi ada potensi untuk pecah masuk rumah orang, so hati-hati dengan orang ni ya. Haha~

Macam gambar pencuri nak pecah masuk rumah, kan? Haha~


Usaha gigih seorang pemuda untuk masuk ke rumah. Thank you very much, Edi. :p



Comments
5 Comments

5 comments:

  1. haha..bahaye ni pandai panjat2 umah..hehe...nice blog!

    ReplyDelete
  2. haha~ aktiviti ni bole diamalkn stp hujung minggu.. :D

    ReplyDelete
  3. hahahhaaa... tidoq sungguh kawan sorang tue... ngantok sngat kot...

    ReplyDelete
  4. hahahhaaa... tidoq sungguh kawan sorang tue... ngantok sngat kot...

    ReplyDelete
  5. haha~ yela kot~ nasib bek brjaya gk dikejutkn...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu