Klik Untuk Tawaran Hebat!

Tuesday, June 4, 2013

Pantai UMS di Kala Senja


Pantai ODEC, Universiti Malaysia Sabah (UMS)
25 Mei 2013
6.35 pm - 7.00 pm

Alangkah beruntung aku berpeluang datang semula ke pantai ODEC. Tambah beruntungnya lagi, waktu tu pantai surut sangat. Kalau korang nak tau, pemandangan kat situ memang lagi cantik waktu surut. Tengok sunset yang sangat indah! Subhanallah~

Dulu masa study di UMS, aku tak berpeluang pun melihat view ODEC semasa surut. Akhirnya selepas dah jadi alumni, baru 'nikmat' tu Allah berikan. Alhamdulillah~ Sempat melihat keagungan ciptaan-Nya. Yeah!

By the way, all photos are without edited yer, aku just letak nama OneBushido yang tak wujud dalam IC tu  :p

The Onset of Night

'Terserempak' dengan landak laut.

Emerge from underwater.
Banyak la ko punya emerge, memenatkan diri je lompat-lompat.

Efek air tu nampak cantik!

Yes, dapat gambar smart!

Combination of Jump!

Agak susah gak sebenarnya nak tengok pantai ni surut, peluang tu jarang datang. Hurm, kecualilah kalau kau 24 jam melekat kat tepi pantai tengok pasang surut  :p

Gambar yang ni snapped by using handphone je, tapi kecantikan senja masih berjaya dikekalkan :)

Ciptaan Allah sememangnya sangat indah.


p/s: Klik gambar untuk besarkan




Comments
16 Comments

16 comments:

  1. Cantik,teringin la pulak nak pegi

    ReplyDelete
  2. @keli menari
    pantai simple je tapi view lawa... :)

    ReplyDelete
  3. ehh.. sapa yg duk melompat2 tu? haha

    cantik sangat ^^

    ReplyDelete
  4. Cantik, indahnya ciptaan Tuhan. >_<

    ReplyDelete
  5. @Cik Pensil
    haha...kitorang la tu yg cuba menjadi katak paling berjaya :P

    ReplyDelete
  6. @Azwar Syuhada
    memang indah...colorful je view time tu... :)

    ReplyDelete
  7. SubhanAllah .Indah sungguh ciptaan Allah . Teringin nak pergi Sabah . Lepas tgk gmbr2 tu . Makin teruja pulak ! :)

    ReplyDelete
  8. nice capture..teruja tgk keindahan alam :)

    ReplyDelete
  9. asalam terima kasih..menyedarkan etuza dari terbuai arus malas2an..subahanallah cantik pantai tu...nampak keesaan Allah

    ReplyDelete
  10. @cik natasya (:
    Jom la dtg pegi Sabah...beeest! hehe...promote sikit~

    ReplyDelete
  11. @Etuza Ezawarna
    kena follow arus rajin2an..hehe... pantai UMS cantik time sunset... :)

    ReplyDelete
  12. pmndgn d negeri d bawah bayu yg mendamaikan..

    ReplyDelete
  13. @Siti fironika
    yup...sangat damai + tenang...rasa relaks je tgok.. :)

    ReplyDelete
  14. cantik bro..lawa snap gambar..blatar blakangkan senja.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. time tu suasana pantai mmg cantik, jd ambik apa2 je gambar mmg lawa :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu