Klik Untuk Tawaran Hebat!

...................................................................................................

Tuesday, February 28, 2012

Resident Evil 6 - Preview



Kali ni aku nak cerita pasal game pulak, since aku pun kaki game. Kenal game Resident Evil? Yang lain mungkin tak minat, ada yang tahu pun maybe from movies. Honestly, bagi aku live-action Resident Evil (RE) movies tu semua tak guna. Dahlah jalan cerita sangat berbeza dengan game, pastu story dia memang tak best langsung. Siap ada kuasa psikik lagi, aduh, dah over dah pengarah movie tu. Patutlah sambutan pun tak memberangsangkan. Memalukan fans Resident Evil je~

Tahun ni game Resident Evil 6 akan release, aku memang excited habis. Tak boleh duduk diam ni. Yalah, aku ni kira die-hard fan of game RE. Sejak dari game RE2 lagi aku dah start main, dalam tahun 2001 camtu. Game RE1 je aku tak pernah main sebab dari dulu aku cari tak pernah jumpa. Haha~


Check this out!
Resident Evil 6 - Reveal Trailer




Game RE6 ni berlatarkan masa tahun 2013 dan berlatarkan banyak tempat di seluruh dunia. Dalam game ni, ada 3 separate stories & each story is lead by one main character, tapi semua cerita tu related with one another. Ni macam RE2 yang mana kita boleh pilih karekter & story yang kita nak. Dua adalah karekter lama, Chris Redfield (RE1 & RE5) dan
Leon S. Kennedy (RE2 & RE4). Lagi satu adalah karekter baru, still unknown.
Setiap 3 karekter ni juga, masing-masing akan ada partner yang membantu misi diorang.
Based on the trailer, gameplay mungkin sama dengan RE4 & RE5.


Chris Redfield


Leon S. Kennedy


The 3rd Character


Wohoho~ semua karekter nampak cool! Tak sabar nak pakai diorang ni belasah zombie-zombie. Dalam game sajalah mampu belasah zombie, kan? Kalau betul-betul ada, hurm... No komen~


Javo


Ada macam korang-kah yang tengah lari tu? Hehe~ Gurau-gurau ya~


Awesome!



Comments
1 Comments

1 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu