Klik Untuk Tawaran Hebat!

...................................................................................................

Friday, February 24, 2012

Muazzam Shah


                    Assalamualaikum & salam sejahtera~

Kali ni aku mau story about my first nephew, Muazzam Shah bin Mohd Asri, son of my big sister. Dia dilahirkan tahun lepas bertarikh 11 April 2011, time tu aku masih belajar lagi di UMS. Bila mak aku call bagitau yang baby ni lahir, rasa happy gilalah, yalah, first time merasa jadi uncle. Rasa tak sabar nak jumpa baby tu after dapat call.

Satu lagi apa yang buat aku rasa gembira & takjub ialah timbulnya bentuk kalimah ALLAH di telinga my nephew. Subhanallah. Syukur Alhamdulillah. Semoga my nephew membesar sebagai anak yang soleh. InsyaAllah~


Ada bentuk kalimah ALLAH, kan? Subhanallah. Maybe, bila dah makin besar, bentuk tu akan hilang slowly sebab rasanya sekarang pun dah tak berapa jelas.


Dulu time aku jaga dia ni, memang cerewet juga budak ni. Asyik-asyik minta kena angkat ataupun didukungkan. Kadang-kadang nak dibawa berjalan-jalan. Dia pakai bahasa 'tangisan'-lah since masih tak reti berbahasa ayat. Kadang-kadang bersusah payah aku mau buat dia ketawa, tapi selalu failed. Adik-adiku selalu berjaya.
Apa kena dengan aku ya? Hurm...


Yang ni masa dia dah umur lebih kurang 6-7 bulan. Dah cerewet da time ni. Hehe~


Rindulah dengan my nephew ni, dah dua bulan aku tak jumpa. Dengar-dengar sekarang dah boleh berjalan sikit-sikit. Masa aku pergi dari rumah dulu, budak tu hanya reti meniarap. Takpa, usaha tangga kejayaan. All the best my nephew. Haha~


My nephew and I


Comments
9 Comments

9 comments:

  1. pehhh...comel anak buah ko ni...tahniah dpt anak buah...

    semoga dia menjadi anak yg soleh..

    ReplyDelete
  2. tomy: haha~ pelik pla jd 'uncle ezwan'...

    shah: insyaAllah jd anak yg soleh..amin...

    ReplyDelete
  3. aik wan, knp aku xtau pasal anak buahmu ni? tiba2 aku rasa macam misteri >.< aku sorg ja ka yg xtauuuuuuuuu

    ReplyDelete
  4. kau xtau aku ada anak buah? aku kan suda bgtau kmu smua aritu...kau lupa suda...haha~

    ReplyDelete
  5. mana ada kau bgtau. huh. begitu la pacik sm anak buah mu ( aku) yang comel ni. aku merajuk terjun parit ni

    ReplyDelete
  6. terjun la...aku alu2kan....ada ba aku bgtau kamu...mungkin ko lupa....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu