Klik Untuk Tawaran Hebat!

...................................................................................................

Sunday, May 20, 2012

Surau Space U8



Surau Space U8, Bukit Jelutong memang sangat cantik. Aku rasa itu adalah surau dalam shopping mall yang paling cantik, setakat yang aku pernah jumpalah. 

Masa mula-mula masuk dulu, terkejut juga, tertanya-tanya pun ada gak, "Betulkah surau dekat sini?". Yela, tak sangka dalam shopping mall, surau dibuat dengan begitu cantik. Apapun, yang penting 'isi' dalamnya, kan? Setakat aku masuk ni, ramai jugalah yang masuk sembahyang. Alhamdulillah~

Bahagian hadapan dalam surau, ruang Imam.

Bahagian tepi dalam surau.
Siap ada aliran air.

Bahagian belakang dalam surau.
Seni khat yang sangat cantik.

Laluan masuk ke surau.
Cantikkan?

Tepi laluan masuk, digantung banyak seni khat Islam.
Pencahayaan kat situ pun memang indah.

Bahagian luar surau, kawasan orang duduk tanggalkan kasut.
Di tepi dinding tergantung indah seni khat ni.

Ni laluan masuk tadi, cuma aku gambar dari tempat duduk.
Maksudnya ia menuju keluar dari surau.




Comments
14 Comments

14 comments:

  1. Okeh, surai ni memang cantik! macam luas plak tu (tak penah pergi lagi!) tapi serius mmg cantik, kalau surau Times Square ya Allah -___-

    latest post: http://ajamoppical.blogspot.com/2012/05/gushcloud-widget-untuk-korang.html

    ReplyDelete
  2. yup...surau ni mmg cantik & luas~ baguslah Space U8, mmg brsemangat mncantikkan surau... :)

    ReplyDelete
  3. cantik betul! wahh takpenah pegi pon.rase nak pegi lah !

    ReplyDelete
  4. ya Allah . terpegun sat tengok surau nie cantik sangat :)

    ReplyDelete
  5. Subhanallah... cantik nya! tak pernah tgk surau cantik kat mall.. selalu pergi solat kat surau mall hampa ja dgn keadaan surau2 nya.. teringin pulak nak ke sini! insyaAllah.. =)

    ReplyDelete
  6. Subhanallah , cantik sangat . tak pernah lagi sy tengok surau dalam Mall secantik / seselesa ni ..

    ReplyDelete
  7. tak pernah jumpa surau cenggini.
    mmg cantik

    ReplyDelete
  8. hmmm..kalau surau kat 1 Borneo... *sigh* :(

    ReplyDelete
  9. @izzahsurau ni kt Bukit Jelutong Shah Alam...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu