Klik Untuk Tawaran Hebat!

...................................................................................................

Saturday, May 19, 2012

Versus (TV9) - Minggu Keenam



Malam 18/05/12, aku & my housemates kembali menonton Versus secara live kat Space U8, Bukit Jelutong. Minggu lepas kitorang tak pergi, semua ada hal. 

Memang tak rugi datang sebab malam tu adalah antara malam Versus yang best. Tema adalah Shuffle, setiap band kena nyanyi lagu band yang lain. Satu yang tak best-nya, keadaan makin crowded la, makin ramai yang datang tonton secara live. Tapi, selagi performance band-band tu mantap, perkara tu kita boleh ignore. Hehe~

Battle antara Sofazr dengan 6ixth Sense.
Battle time ni best, dentuman sound sangat mantap!
6ixth Sense menang Battle untuk kali kedua.

Go Gerila! dengan lagu asal Meet Uncle Hussain (Black & Parallax), iaitu Pari-Pari Bawah Angin.

Time ni Aizat pula kena puji lebih-lebih, entah apa-apa komen Faizal Tahir. Haha~

Sofazr dengan lagu asal Hujan, iaitu Mencari Konklusi.

Best gak persembahan diorang time ni sebab lagu Mencari Konklusi tu dinyanyikan dalam macam-macam genre. 

Black & Parallax dengan lagu asal 6ixth Sense, iaitu Yang Sempurnakanku.

Persembahan band ni sentiasa konsisten, suara Black pun sentiasa mantap!
By the way, malam tu ada sorang budak sebijik habis macam muka Black, berdiri sebelah kitorang. Sebelum & selepas persembahan band ni, member-member budak tu angkat dia tunjuk kat Black, budak tu dah malu habis diorang kenakan. Kitorang kat situ memang dah tergelak-gelak.

6ixth Sense dengan lagu asal Aizat, iaitu Lagu Kita.

Not bad la Lagu Kita versi 6ixth Sense, biasa-biasa saja.

Persembahan paling best & happening! Serious enjoy!!!
Hujan dengan lagu asal Sofaz, iaitu Dan Bila Esok.

Best-lah band Hujan, setiap minggu bawa kelainan.
Actually sebelum persembahan Hujan, time tengah iklan kat TV, Noh buat lawak kat atas pentas. Semua tergelak. Haha~ Hais, Noh, Noh, kelakar jugak kau ya~


~CERITA LEPAS TONTON VERSUS~

Sebelum balik, kitorang menyimpang kejap, practice nyanyi untuk persembahan jemputan Versus next week. Haha~ perasan gila~

Ni semangat Versus kuat sangat ni, nak nyanyi lagu Dan Bila Esok jugak.
Tapi ni versi asal, bukan Irama Malaysia versi Hujan. Hehe~

Sedap diorang dua ni nyanyi lagu Keranamu Kekasih (nyanyian Jamal Abdillah, Hattan & M. Nasir).
Honestly aku enjoy dengar lagu tu versi Ammar & Aziedi. Hoho~





Comments
4 Comments

4 comments:

  1. serius best... hari tu nak pergi, tp da terlewat.. memang sume band mantap2 lah...

    ReplyDelete
  2. xpe...ade 2 minggu lagi~ final kena pegi..hehe~

    ReplyDelete
  3. haha. aku dok penang, ingt senang2 nak trun kL salu ke

    ReplyDelete
  4. owh, yeke...ingatkan duk dkat area2 sini...final nti bole kot...hehe~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu