Klik Untuk Tawaran Hebat!

...................................................................................................

Monday, May 28, 2012

TG F19 Family Day at Hot Spring, Sungkai Perak



Pada 20 Mei lepas, aku join aktiviti Family Day kilang aku, F19/20 TG kat Hot Spring, Sungkai Perak. Program ni dianjurkan oleh Human Resource Dept & F19 Recreational Club. Bagi aku, ok-lah. Enjoy beriadah di hujung minggu. Merendamkan diri dalam kolam air panas pun memang sedap.

Ni staf-staf yang join.
Bergambar dulu sebelum gerak.

Geng Lab F19/20, sentiasa memastikan kualiti incoming material
(yela sangat, padahal aku pun tak habis belajar lagi semua pasal lab sini).

Sebelum sampai dah gambar, selepas sampai pun kenalah bergambar juga, kan? Hehe~

Geng-geng operational departments.

Dik, penat sediakan nasi, adik berkeras juga nak makan tepung.

Uik, ni baru namanya buat sehabis baik.
Macam dah tak larat aku tengok budak ni.

Lompat / lari dalam guni.
Depend dengan individu, kalau nak catwalk dalam guni pun takde hal.

Pijak bata sambil ke hadapan.
Susah gak main benda ni (padahal aku tak main pun. Haha~)

Acara kemuncak - Tarik Tali.
Ada 4 team, yang ni pemenangnya.
Memanglah, badan diorang besar-besar (ayat penyedap hati)

Ni team aku yang dapat No. 1 dari belakang AKA last place AKA uncit (dalam bahasa Sabah)

Kenapa kami kalah?
Tengok tu, ada member team yang advance, boleh tarik tali sampai putar 360 darjah

Kami masuk pusingan cari 3 & 4.
Ni adalah team yang kami bagi peluang untuk dapat No. 3.
Kami bagi chance ok~ (aku ni memang tak sedar diri akan kekalahan. Haha~)

Tak apalah, kalah pun dapat hadiah gak.

Selepas dah bersukaneka semua, tibalah aktiviti bebas.
Nak berenang dalam kolam air sejukkah, air panaskah, itu masing-masing punya hal.
Nak berenang gaya bebaskah, gaya rama-rama, gaya katakkah, itu pun masing-masing punya hal.
Btw, rendam kaki dalam air panas memang sedaplah.

Berenang-renang pun kena ambil gambar juga. Hehe~


Aktiviti macam ni bagus untuk dibuat setiap bulan.
Merapatkan hubungan sesama staf.
Looking forward for next plan.
InsyaAllah~



*Klik gambar untuk lebih jelas





Comments
9 Comments

9 comments:

  1. meriahnye...Salam, nk mintak tlg bleh x? bleh x tlg komen kat http://ladygreen3011-ayuni.blogspot.com/2012/05/jawi-malaysia-heritage-treasure.html tentang kepupusan tulisan jawi. Komen hanya utk tujuan pembelajarn sbb lecturer nk tgk pendpt blogger, thanx ek....

    ReplyDelete
  2. Wahh, tengok best laa.. Memang meriah sangat!

    ReplyDelete
  3. wah... kamu pegi kampung aku bah... perak the best ... masak telur kah?

    ReplyDelete
  4. member lain ade masak telur, aku tak, sibuk berendam dlm kolam je...haha~

    ReplyDelete
  5. hey, jom follow :) http://onetwothree-and4.blogspot.com/2012/05/mereka.html

    ReplyDelete
  6. adoiyaiii... sambil mandi sambil masak la telur tuuu... klu makan rasa dia ada lain sikit bro... nyum2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu