Klik Untuk Tawaran Hebat!

Friday, September 5, 2014

Aku fanatik Street Fighter!


Assalamualaikum...

Masa kecik dulu aku adalah die-hard fan of Street Fighter! Minat nak mampus gitu...


Dulu zaman aku skola rendah bukan macam zaman sekarang yang ada game kat hujung jari. Budak sekarang, smartphone tu pun tak pandang, semua game dah habis main, bosan katanya.

Dulu masa zaman hingus meleleh tak reti nak lap, kitorang main console game yang pakai kaset tu je. Itu pun menagih belas kasihan member. Maklumlah, kat kampung, siapa yang punya game kaset tu layak mendapat layanan raja. Demi game, tak apa fren, aku terima denda cikgu walaupun kau yang bersalah tarik tudung si cinta hati kau.

Game kaset. Dah kira canggih la waktu dulu.
(shared from Google)

Kalau dah pegang joystick & console tu, game yang aku nak main, of course la Street Fighter, aku nak beat member-member dalam game sebab in reality aku tak boleh menang. Ahakz~

............................................

Then, dulu kan ada jual daun terup kartun; yang depan gambar kartun, belakang dia terup. Buat main tepuk-tepuk tu (oh, indahnya mainan zaman kanak-kanak dulu).

Kitorang kat Sabah panggil benda tu 'lakatan'. Kenapa 'lakatan'? Mana aku tau, cikgu dulu tak ajar sejarah penggubalan nama lakatan. Hehe...

Inilah dia, lakatan. Ingat lagi?
(shared from Google)

Mainan tradisi, budak sekarang main tak?
(shared from Google)

FYI ya, kalau lakatan ataupun sticker Street Fighter, memang kalau boleh aku nak frame-kan. Gambar tu tak boleh terguris walaupun sedikit, apatah lagi nak ditepuk-tepuk. Terguris je sikit, aku down tak nak makan seminggu. Haha~ hiperbola sungguh!

............................................

Dah besar sikit (takde la besar sangat, umur Darjah 6 je pun), sanggup naik bas pergi bandar sebab mau main 'tintong', arcade game yang masuk token tu. Tapi masuk takut-takut sebab umur tak cukup.

Habis duit belanja skola aku, menang game-nya pun tidak. Pengaruh rakan sebaya la ni (salahkan rakan pulak kan). Tapi enjoy, sebab bersama kawan-kawan la katakan.

Arcade game a.k.a tintong. Bazir je ni  :p
(shared from Google)
............................................

Disebabkan jantina aku lelaki, so minat masa kecik tu susah nak buang, minat makin berkurang tu, Ya! Kalau ingat-ingat balik, rasa kelakar pun ada. Nasib baik sampai sekarang aku tak berimaginasi jadi Ryu. Hehe...

Ada ciri-ciri fighter tak?
Fighter yang ditakdirkan untuk kalah, mungkin ya!


Jangan malu dengan minat kita masa kecik! Chewah...
Bukannya minat korang menghendap orang dalam jamban. Ker ade? :p





Comments
4 Comments

4 comments:

  1. Street fighter? Sy dulu suke sgt Sailormoon....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...jgn heran, sy pn dulu prnah gk follow citer sailormoon... :p

      Delete
  2. Nie zaman kecik2 dulu ni. Skrg dh XDA semua nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...zaman kecik2 je, rindunya waktu dulu...skrg budak kecik main smartphone je...hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu