Klik Untuk Tawaran Hebat!

Sunday, August 25, 2013

Kembara Beijing 2011 - Part 1


Alhamdulillah, berpeluang menjejak kaki di Beijing pada tahun 2011 lepas. Rezeki pemberian Allah SWT, untuk melihat lagi keindahan ciptaan-Nya.

'Penjelajahan' ni sebenarnya dianjurkan oleh pihak Universiti Malaysia Sabah (UMS) untuk ahli Majlis Perwakilan Pelajar UMS, tapi turut dikendalikan oleh ahli-ahli perwakilan sendiri. Okay, aku dah perasan ayat aku macam skema sikit. Bajet ayat pemimpin sangat! Huahaha... Tak pemimpin sangat pun aku ni  :p

Dah 2 tahun berlalu, baru aku nak buka story, apa punya lambat la aku ni. Mungkin Beijing dah banyak berubah, aku baru nak tunjuk gambar-gambar 'klasik' ni. Aku mengarut lebih-lebih pun, aku still story jugak kan...kuikuikui...

Jelajah kitorang ni lebih kurang 8 hari, 25 Mac hingga 1 April 2011. Enjoy tu memang enjoy, tapi kitorang still kena buat laporan terhadap segala pembelajaran semasa trip ni, so no free lunch ok.

Apa yang seantero dunia sedia maklum, Beijing adalah kota yang pesat membangun. Serius besar giler bandar Beijing, dan kitorang dimaklumkan yang Beijing ni membangun secara berlapis-lapis, daripada satu pusat, ia membesar dan terus membesar. Lebih kurang macam tu la, aku pun tak ingat sangat. Try la Google kalau rajin. Hehe...

Apa yang pasti, Beijing memang cantik, tempat & bangunan kat situ lawa dan unik.

MPP UMS Sesi 2009/2010
Ramai yang single lagi ni, kalau berkenan, PM me. Haha...just joke!
Kawan-kawan, jangan marah ye.

Di hari-hari awal, masih fresh lagi. Masih bersemangat!

Mentang-mentang lompatan aku menjadi, nak juga aku letak gambar tu besar-besar  :p

Bangunan besar & punya keunikan tersendiri.

Kanan sebelah atas tu adalah masjid, cantik kan?
By the way, Beijing juga adalah bandar yang sibuk.

Masa trip ni, Beijing di hujung-hujung musim sejuk. Bagi orang Beijing, cuaca masa tu tak sejuk pun, tapi bagi kita orang Malaysia, terasa macam dikurung dalam peti ais! Sejuk nak mampus, terutama waktu malam. Masa kitorang ambik gambar dengan brader-brader pekerja hotel ni (pakaian diorang stylo kan...haha...), kesejukan malam tu memang rasa teramat.

Nice pose! Walaupun aku duduk mencangkung kat depan! Hahaha...

Beijing banyak meninggalkan memori berharga kepada kitorang. Alhamdulillah~





Comments
8 Comments

8 comments:

  1. peh...building x hengat ...unik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...pelik gk tgok bangunan kt situ...

      Delete
  2. wah best nya . tengok dr gmbar pon dh tau trip ni best sesangat ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau join ramai2, mmg trip akan jadi lagi best! :)

      Delete
  3. bestnyaaaa....sy pun teringin nak ke beijing...tapi....xtau bila bole dpt sampai sna
    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. x apa, berdoa byak2 kepada Allah agar mperoleh kesempatan & rezeki utk ke sana...

      sy pn nk jg menjelajah tmpat2 lain kt dunia ni...hehe...jom berdoa byak2 k... :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu