Klik Untuk Tawaran Hebat!

...................................................................................................

Sunday, March 24, 2013

Sem 5 & 6 - Biotech 08/11 di Tahun Akhir



Biotechnology Night
9 April 2011 (Semester 6)
Inilah Biotechnology batch 2008/2011. Time inilah semua bergaya sakan, yalah dinner course la katakan. First & last dinner kitorang. Dinner time ni memang mantap, thanks to all yang sangat cooperative & sporting! Nantilah aku cerita lebih pasal dinner ni (macamlah korang nak tau, kan?).



MAGRA Night
19 Mac 2011 (Semester 6)
This is school dinner, named as MAGRA. Di UMS, kitorang pakai school, instead of faculty. So yang ni time dinner School of Science & Technology (SST) UMS. Tema aku tak ingat sangat, tapi geng kitorang pakai baju Melayu.

Ini students Biotech yang datang, senior + junior + lecturers.
Time ni, kitorang adalah highest senior, pelajar Tahun 3. Tapi dinner ni tak semantap Biotech Night, oops~ :p



Sambutan Aidiladha
17 November 2010 (Semester 5)
Yang ni bukanlah majlis rasmi, tapi kitorang dapat kumpul ramai-ramai masa ni. Since cuti raya Aidiladha kejap je, ramai orang tak balik. So, plan la berkunjung ke rumah member yang tinggal berdekatan.

Batch kitorang ni memang ramai pompuan, lelaki berapa kerat je. Sampai tak tau nak pilih mana satu :p



Simposium Bioteknologi
30 November 2010 (Semester 5)
Masa ni kitorang menghadiri Simposium Bioteknologi di hujung Semester 5. Dengar talk pasal  Next Generation Sequencing & Data Analysis, cerita pasal teknologi DNA & RNA segala bagai.

Simposium ni dibuat kat Institut Penyelidikan Bioteknologi (IPB) UMS. Tempat tu baru dibuka masa tu, I think simposium ni 1st programme yang dibuat kat bangunan baru IPB ni. Kiranya kitorang beruntung la sebab sempat merasa IPB ni. Hehe~



Viva Voce
20-21 April 2011 (Semester 6)
Viva voce kitorang ni lain dari yang lain. Kitorang 1st batch yang present final year project dalam bentuk poster & dipamerkan umum. Best gak, semua berusaha untuk menghasilkan poster dengan info yang padat & lengkap.

Actually bukanlah present macam ni, mati kalau pegang poster camni seharian suntuk. Selama dua hari viva, poster -poster semua lekat kat board. Ni saja nak tunjuk gaya siapa yang paling style pegang poster. Macam gaya matador pun ada gak. Haha~

FYP aku, pasal anti-quorum sensing in plants against bacteria

Yeah, finally viva dah setel! Boleh enjoy! Memanjang nak enjoy, padahal final exam belum setel.



Sesi Fotografi
23 Februari 2011 (Semester 6)
Black + Pink! Colour pink tu~ Kitorang sporting, tak kisah pakai pink :p
Baju korporat je la, tu pun nasib baik dark pink. Kalau baju T-shirt, no way!

Gaya-gaya yang tak formal. Semua ni tak reti buat gaya formal  :p


*Klik gambar untuk lebih besar, itupun kalau nak tengok la. Hehe~




Comments
6 Comments

6 comments:

  1. wow, mcm best je.. mintak2 la sy dpt msuk ums

    ReplyDelete
  2. @cik tenggiling
    InsyaAllah..doa banyak2 ye..UMS cantik..hehe~ promote..

    ReplyDelete
  3. @~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~
    tahun akhir best sbb dah nak setel semuanya, tp ada certain yg x best sbb akan rasa rindu dgn zaman study...huhu

    ReplyDelete
  4. wakakakaka paling hebat kan kita.. miss u guys

    ReplyDelete
  5. @Zainatun naaemah Hussin
    haha...byak kenangan kan, mmg rindu zaman2 cam ni...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu