Klik Untuk Tawaran Hebat!

Monday, October 22, 2012

BBQ In Da' House!


Assalamualaikum & salam sejahtera

Aku duduk rumah bujang, provided by company. Kekadang hujung minggu tak ada benda mau buat, kalau rajin, masuk kerja ambil OT (kalau rajin ok, biasanya memang tak rajin, sayang owh nak musnahkan hujung minggu). Nak kata study, zaman belajar dah habis. Ceh, macamlah time zaman belajar jer kena study & macamlah time zaman belajar dulu, aku akan study kalau ada masa lapang  :p

Muncullah idea daripada segelintir penghuni yang selalu memikirkan pasal makan, "Jom buat BBQ!". Orang-orang yang arif dalam hal-hal M.A.K.A.N pun mengiyakan, "Ok ok, best gak tu!". Rasanya aku tergolong dalam kumpulan yang arif tu. Haha~

Kitorang buat BBQ dalam rumah je, saja mau buat asap bagi jiran-jiran sebelah (huh, jahat sungguh, makanan tak bagi pulak). Sebenarnya ni planning awal, 1st buat kat rumah dulu, next time buat dekat luar pula. Memang misi utama ni nak buat BBQ round 1 Malaysia, 'Jalan-jalan Buat BBQ'. LOL.

Kawasan depan rumah. Motor & kereta dialihkan untuk memberi laluan kepada pembakaran ayam terbuka. 

Dengan bantuan 4 orang pekerja + 1 tenaga mesin (kipas), terhasillah ayam-ayam yang tak sure-lah dah masak ker belum. Aku jadi cameraman + mandur dalam situasi ini, "Angkat-angkat, ayam dah hangus!". Bukan nak tolong, kan?

Dah siap! Macam-macam ada! Ayam, ikan, udang, sotong dan lain-lagi yang korang boleh lihat dengan mata kasar. Rasa pun macam-macam, manis, masin, masam, pahit, pedas, hangit & hangus, yeah!

Tadi gambar makanan, gambar ni pula menunjukkan si tukang-tukang makan.
Ok, it's time untuk tengok final bola, ATM VS Kelantan.

Nampak cool jer! Bajet candid...  :p

Nampak tak betapa excited + cemasnya diorang tengok bola. Kakaka~

Saja letak gambar ni, nak tunjukkan signboard tu, nampak tak?
"Tolong Jaga Kebersihan Tempat Ini".
Dalam rumah pun kitorang letak tau. Siapa jadi penghuni & tetamu, itulah syaratnya.
Nak cakap kepada tetamu, "Buatlah macam rumah sendiri" memang tak boleh, nanti lain jadinya.
Huh, pessimistic betul terhadap tetamu. Haha~

Tengok bola, tengok gak, tapi makanan kena abiskan!

Happy budak Kelate dengan kemenangan Kelantan, jelas terserlah di wajah diorang.
Anyway, tahniah Kelantan!


p/s: Korang ada cadangan tempat untuk buat BBQ?? :p




Comments
2 Comments

2 comments:

  1. :) Wahhh,... bestt nyeee... siap ade bantuan kipas ..awesomee laaa :)

    ReplyDelete
  2. bestnye, wt tepi pantai pun best....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu