Klik Untuk Tawaran Hebat!

...................................................................................................

Thursday, November 29, 2012

Relax @ Air Terjun Sungai Gabai


Assalamualaikum & salam sejahtera~

Untuk pengetahuan korang (kalau nak tau la), aku ni jenis manusia yang suka aktiviti berenang. So bila housemate aku ajak pergi bercuti kat sungai, dalam masa kurang dari sesaat, aku terus jawab, "OK! No prob!". Agak pantas respon aku di situ.

Kitorang plan buat BBQ kat Air Terjun Sungai Gabai. 'Kitorang' tu maksudnya aku & geng Top Glove, tempat kerja aku, mostly my housemates. Di pagi 25/11/12, kitorang semangat gerak awal, mau 'booking' tempat cepat. Sampai sana dalam pukul 10 pagi. Still tak ramai lagi, yes!

Dah namanya air terjun, so kena mendaki untuk naik ke kawasan atas yang lagi best.
Memang penat naik, dengan membawa segala kelengkapan "pengisian perut".
Padahal, aku angkat pinggan polystyrene jer pun. Adoi, malas sungguh aku ni~

"Introducing Air Terjun Gabai!" Ceh, macam la kawasan ni baru buka nak kena intro-intro.
Tadi naik melalui tangga, turun pula WAJIB melalui air terjun ni. Extreme, kan?
Haha, tak pasal-pasal nanti air terjun tukar jadi color merah.

Yeah, berjaya mendaki sampai ke puncak! Ni orang-orang yang berjaya.
3 hari 3 malam perjalanan untuk sampai ke sini. Serius tak tipu! :p

Ni kawasan air kat level atas. Nasib baik sampai awal, so dapat gak tempat yang strategik untuk stay.

Ada kekeliruan di situ tentang tujuan sebenar outing kitorang ni, samada nak BBQ atau baca Newspaper.
Membaca amalan mulia, kita kena update dengan berita semasa. Berita samada arang dah membara atau belum, itu perkara kedua. Haha~ Inilah dikatakan santai hujung minggu

Ok, BBQ time! Sambil bakar, sambil tu makan, sambil tu gak mandi berenang.
Hah, anda mampu?! :p

Teknik bakar ayam yang dipelajari sewaktu belajar Kemahiran Hidup Tingkatan 3 dahulu (silibus tak rasmi)

After dah makan kenyang (maybe), kitorang pun mendaki ke level yang lagi atas, yang orang lain dah tak naik. Saja, nak kembara yang adventure sikit.

Bila dah naik tinggi, kitorang buat apa? Kitorang ambil gambar seolah-olah berjaya jumpa punca air.
Takde la, saja snap untuk memenuhi fungsi kamera. Hehe~

Ni boleh kira aktiviti gila sikit. Terjun kat tempat yang sangat dalam & deras,
lepas tu try timbul & dihanyutkan air.
Best! Tapi kadang merisaukan gak. Dont try it at home, try it here! :p

Nampak tak air terjun kecik tu? Tu adalah gelongsor terjun (dengan suka hati aku namakan sendiri).
Kat situ jadi tempat gelongsor & roller coaster. Yipee~ Best!
Oh, btw, please ignore budak baju biru tu.

Sebelum balik, waijb tangkap gambar! Wajib! Untuk memenuhi fungsi kamera.

Ni muka-muka tadi gak. Harap tak boring tengok wajah orang-orang ni.




Comments
3 Comments

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisah Bawah Bayu